VOJIĆI PROSLAVILI DIJAMANTSKI PIR

- Bez sloge, poštovanja i ljubavi nema ni dugovječnog braka, kažu.

  • AUTOR: Mirza Sadiković
  • 05.10.2017 - 11:23
  • 464

BIHAĆ, 5.oktobar - Prvog oktobra obilježava se međunarodni dan starih osoba. Obilježava se s ciljem podizanja svijesti o problemima s kojima se suočava ova populacija. U Federaciji BiH danas je oko 273 hiljade osoba starijih od 65 godina, dok ih je na području Unsko-sanskog kantona više od 29 hiljada.Dijeleći sudbinu današnjeg života najveći broj njih teško živi. Obilježavanje ovog dana bila je prilika da posjetimo one sa najdužim bračnim stražom. Fatima i Ibrahim Vojić ovih su dana obilježili dijamantski pir- šezdeset godina zajedničkog, bračnog, života.

Već sedmi dan broje šezdeset i prvu godinu zajedničkog, bračnog, života. Dijamantski pir obilježili su 24.septembra. Fatima i Ibrahim Vojić, sretni što su među najstarijim Bišćanima, posebno što su sa najdužim bračnim  stažom ušli u njegovu hroniku.

Često ih, kažu, život nije mazio. Ali, bili su jedno drugom oslonac. U brak su ušli jedno sa manje od osamnaest, drugo tek godinu više. Bez sloge, poštovanja i ljubavi nema ni dugovječnog braka, kažu. Zato ih uhvati tuga kada vide da se supružnici danas svađaju, ne trudeći se da održe braćnu zajednicu.

Plod njihovog zajedništva, ljubavi i poštovanja su – četvero djece, unučad, praunuci. Zdravlje ih služi i vitalnošću prkose starosti. Žive sa sjećanjima na teška, ali lijepa vremena.

I  danas plijene iskustvom, razumijevanjem, ljubavlju, koja ne poznaje granice. I ne daju se zbuniti, kazujući da se za dijamantske niti ni nakon šezdeset godina hrđa ne hvata. Sretni, nastavljaju – kako su i navikli, uz osmijeh koji i krije njihovu životnu zagonetku.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING