VODOVOD BIHAĆ: U NASELJIMA OZIMICE 2 I ŽEGARU VODU ZA PIĆE PRIJE UPOTREBE PROKUHATI

- Vršena analiza kvalitete vode na pumpnoj stanici Klokot, Ozimicama I, Ozimicama II, te u Žegaru

I djeca u vrtiću piju flaširanu vodu
  • AUTOR: rtvusk
  • 08.09.2017 - 18:31
  • 780

BIHAĆ, 8. septembra - Bišćani već danima imaju problema s vodom.Iako je prema rezultatima analize stanje danas nešto bolje u odnosu na prethodne dane, većina i dalje koristi flaširanu vodu čije se rezerve u ovdašnjim trgovačkim centrima smanjuju zbog velike potražnje.

Nijednu cisternu s pitkom vodom za građane Bihaća poduzeće Vodovod nije osiguralo, iako su prošla četiri dana od  kada je utvrđeno da se voda iz iz gradskog vodovoda ni nakon prokuhavanje ne može koristiti za piće. 

Ni dječijim vrtićima, primjerice, do danas nije dostavljena pitka voda.

Nešto bolja situacija je u Kantonalnoj bolnici, kojoj se redovito isporučuju cisterne s vodom.  Građani su i dalje prinuđeni kupovati flaširanu vodu zbog čega s pravom negoduju.

Odgovore na pitanja zašto već godinama plaćamo vodu koja je poslije svake veće kiše zamućena i upitne kvalitete, te zašto gradska vlast nije reagirala i osigurala cisterne sa pitkom vodom, nismo dobili. 

Vodovod Bihać na osnovu analize Zavoda za javno zdravstvo dostavio je danas rezultate hemijskog i mikrobiološkog ispitivanja vode, uzoraka uzetih 6. i 8. septembra na području Bihaća.

Vršena je analiza kvalitete vode na pumpnoj stanici Klokot, Ozimicama I, Ozimicama II, te u Žegaru.

Evidentno je umjereno odstupanje u pogledu mutnoće vode u naseljima Ozimice II i Žegar, gdje je i dalje potrebno preventivno prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Na ostalim izvorištima voda je ispravna za piće.

Sa rezultatima ispitivanja vode na području Bhaća medije su danas upoznali gradonačelnik i predstavnici Vodovoda i gradske službe za komunalne djelatnosti.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING