VODOSTAJI NA PODRUČJU SANSKOG MOSTA U OPADANJU

- Nakon jučerašnjeg iznimno napornog dana i noći kojeg su građani Sanskog Mosta sa stotinu dvadeset pripadnika Federalne uprave civilne zaštite proveli na izradi odbrambenih nasipa, kako bi spriječili dalje plavljenje naselja uz rijeku Sanu, danas u poslijepodnevnim satima vodostaj Sane i njenih protoka opada, istina tek jedan centimetar, ali je to ipak ohrabrujuća vijest. Naša ekipa posjetila je danas neka sanska naselja i doznala kakva je u njima situacija

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2019 - 19:15
  • 247

SANSKI MOST, 14. maja -Tokom poslijepodnevnih sati kiša je prestala padati zbog čega je vodostaj rijeke Sane i njenih pritoka počeo stagnirati, a potom i opadati što je Sanjane ipak obradovalo.

Još uvijek se na području Trnove i desne obale rijeke Sane nalazi određena količina vode na cestama i građani s pripadnicima Civilne zaštite preventivno djeluju kako bi se smanjile ukupne štete. I pritoke se povlače u svoja korita. Građani i poduzeća su zajedno s pripadnicima FUCZ i općinske službe CZ u proteklom periodu pravili odbrambene nasipe, kako bi spriječili plavljenje naselja uz rijeku Sanu, poput Gerzova u kojem smo ih zatekli kako rade.

Voda se izlila i poplavila dio Banjalučke ulice kojom je onemogućen saobraćaj i kretanje pješaka. Oborinske vode poplavile su i dio naselja Alagića Sokak. U Fajtovcima su se izlile rijeke Bliha i Modrašnica i pri tom poplavile dvorišta nekoliko kuća, a u neke od njih je voda i prodrla. Voda se izlila tokom jučerašnjeg dana.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING