VLASENICA: EKSHUMACIJA STRADALIH U RATU – PRONAĐENO ŠEST TIJELA

- Pronađeni ostaci će biti prebačeni u Komemorativni centar Tuzla radi dalje sudsko medicinske obrade i utvrđivanja identiteta žrtava putem analize DNK uzorka

  • AUTOR: bhrt
  • 13.09.2017 - 11:22
  • 234

VLASENICA, 13. septembra - Na širem lokalitetu Podpećina, u općini Vlasenica, provodi se ekshumacija koju po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na mjestu ekshumacije, koordinira istražitelj Tužiteljstva BiH.

Potraga je započeta i u toku jučerašnjeg dana su pronađeni skoro kompletni posmrtni ostaci šest osoba, najvjerovatnije Bošnjaka žrtava iz proteklog rata, a potraga za posmrtnim ostacima nastavlja se i danas.

Pronađeni ostaci će biti prebačeni u Komemorativni centar Tuzla radi dalje sudsko medicinske obrade i utvrđivanja identiteta žrtava putem analize DNK uzorka.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih osoba koordinira istražitelj Tužiteljstva BiH, a na mjestu ekshumacije su prisutni predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, radnici i mehanizacija Komemorativnog centra Tuzla. Lokaciju osiguravaju policijski službenici Policijske stanice Vlasenica.

Uposlenici Tužiteljstva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina širom BiH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING