VLADA USK: USPOSTAVA NOVE TURISTIČKE ZAJEDNICE PO ZAKONU I PROPISIMA

- Vlada USK na jučerašnjoj sjednici usvojila je Statut nove Turističke zajednice. Time je, kako je rečeno, učinjen još jedan korak ka njenoj uspostavi i početku funkcionisanja. Ono što slijedi je provodjenje revizije poslovanja dosadašnje Turističke zajednice i donošenja odluka o refinansiranju njenih dugovanja

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.07.2018 - 16:17
  • 530

USK, 11. jula - U pravcu rješavanja problema stare i uspostave nove Turističke zajednice, Vlada USK nakon registracije i upučenog poziva za uplatu boravišnih taksi  za period 2018. godina, donijela je i sve podzakonske akte kako bi se omogućilo rješavanje ovog pitanja.

Kako je kazao Samir Sedić ministar privrede USK-a sama procedura je malo spora, ali Vlada je usvojila statut, a na temelju zakona i propisa trebala bi se donijeti i doluka pokretanju postupka revizije poslovanja. Nova Turistička zajednica, kako je kazao, nema pravnog osnova da izvrši određene radnje u pogledu preuzimanja, dok se ne izvrši revizija poslovanja stare TZ.

Prema Zakonu kojim je regulirana ova oblast, kako je istaknuto, nakon izvršene nezavisne revizije poslovanja Vlada Kantona preuzima obaveze, prava te zaposlenike, arhivu, odnosno dokumentaciju.

Vlada USK predvidjela je 50.000 maraka za rad nove Turističke zajednice a dio sredstava bi se obezbjedio kroz pripadajući dio boravišne takse. Usvojen je  statut TZ, slijedi revizija na osnovu koje bi Upravni odbor u narednoj sedmici trebao donijeti odluku koje se to obaveze prihvataju, njihovu vrstu i strukturu, a  konačnu odluku o daljim koracima donijeće Vlada USK.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING