VLADA USK: UNIJI STUDENATA JEDAN POSTO BUDŽETA UNIVERZITETA

- Primjena odluke, ukoliko se usvoji u toku ove, trebala bi početi od 1. januara 2018. godine

  • AUTOR: rtvusk
  • 16.03.2017 - 14:08
  • 2200

BIHAĆ, 16. marta - Vlada USK na   današnjoj sjednici  utvrdila je prijedlog Zakona o studentskom standardu i uputila ga u skupštinsku proceduru.  Ovim  propisom planirano je izdvajanje jedan posto budžeta Univerziteta za Uniju studenata, što će biti značajno povećanje koje će olakšati rad i djelovanje ove asocijacije.   Primljen je na znanje i  prijedlog odluke o imenovanju  Upravnog odbora Univerziteta i upućen u dalju proceduru.  Pred članovima Vlade našao se i niz izvještaja o radu u prošloj  i programa rada za ovu godinu kantonalnih institucija.

Usvajanje zakona o studentskom standardu  u značajnoj mjeri bi trebalo olakšati obrazovanje studentima, s obzirom da u Bihaću, kao univerzitetskom gradu, još uvijek nisu stvoreni odgovarajući uslovi kao što je to u drugim većim gradovima.

Ovim  propisom planirano je izdvajanje jedan posto budžeta Univerziteta za Uniju studenata, a njegova primjena ukoliko se usvoji u toku ove, trebala bi početi od 1. januara 2018. godine.  Vlada je primila na znanje  Prijedlog odluke o imenovanju UO Univerziteta u Bihaću koji je upućen u skupštinsku proceduru. Uz to, razmatrano je i niz izvještaja o radu u prošloj i programa rada za ovu godinu kantonalnih institucija od kojih je najviše pažnje posvećeno izvještaju o radu Kantonalnog tužilaštva.

Izmjenjena je i ranija odluka o imenovanju radne grupe za izradu smjernica  razvoja poljoprivrede  u periodu 2016-2020. godina

Time bi se trebali otkloniti problemi u djelovanju ove radne grupe  kojoj je, po današnjem zaključku, dat rok od 30 dana za izradu smjernica  razvoja poljoprivrede.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING