VLADA USK U PROCESU REFORME SISTEMA KANTONALNOG ZDRAVSTVA

- Prioritet je analiza stanja u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, Lječilištu Gata, Zavodu zdravstvenog osiguranja i onom za javno zdravstvo...

  • AUTOR: rtvusk
  • 04.08.2019 - 18:35
  • 229

USK, 4. augusta - Nakon reforme obrazovanja Vlada USK krenula je i u reformu zdravstva. Hajrudin Halilović, Sedžida Bajrović, Almir Lipovača, Ajdin Zulić i Adnan Krupić članovi su komisije pred kojom je obiman posao.

Prioritet je analiza stanja u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, Lječilištu Gata, Zavodu zdravstvenog osiguranja i onom za javno zdravstvo. A kako bi se došlo do što jasnije slike stanja namjera ima je obići sve lokalne zajednice i sa građanima, udruženjima, organizacijama i pacijentima na licu mjesta razgovarati o onome šta ih muči u oblasti zdravstvene zaštite.

Cilj komisije je naći način da se smanji količina novca koja odlazi van kantona za liječenje naših pacijenata u drugim centrima. Značajne uštede mogu se ostvariti i ujedinjenjem apoteka te kontrolom propisanih lijekova. Kako su sve ustanove obavezane na saradnju očekuje se da neće biti otpora u njihovom radu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING