VLADA USK: POTPISAN UGOVOR O REALIZACIJI PRIJEMA DIPLOMANATA NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

- Izvršit će se prijem 100 diplomanata na osnovu ugovora koji će zaključiti visokoškolske ustanove i Kantonalana vlada, u skladu sa stručnom spremom, te iskazanim potrebama kantonalnih organa uprave i upravnih organizacija

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.05.2018 - 14:23
  • 574

BIHAĆ, 14. maja – Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je Odluku o prijemu lica na stručno osposobljavanje  bez zasnivanja radnog odnosa, u organima uprave na području Kantona.

U kabinetu premijera Unsko-sanskog kantona Huseina Rošića danas je organizirano potpisivanje ugovora o načinu realizacije prijema 100 diplomanata u kantonalne organe državne službe kao lica na stručnom osposobljavanju. Za ove namjene Vlada je u ovogodišnjem budžetu izdvojila 400.000 KM. Ugovor su danas potpisali Šefik Veladžić, sekretar Vlade i Fadil Islamović, rektor Univerziteta u Bihaću.

Univerzitet će u narednih petnaest dana javno pozvati  sve bivše studenta koji su diplomirali na Univerzitetu u Bihaću da se jave u matične fakultete radi prijavljivanja i utvrđivanja liste kandidata. U narednom periodu podaci će se uzimati odmah nakon što studenti diplomiraju.

Ukoliko se desi da Vlada Unsko-sanskog kantona potražuje profile koje Univerzitet u Bihaću nema na evidenciji ugovor će se potpisati sa drugim Univerzitetetima. Vlada Unsko-sanskog kantona ove godine je donijela tri mjere u sklopu Strategije mladih. Osim ove danas, Vlada je, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, zaposlila 11 asistenata. Treća mjera je u saradnji sa Federalnim ministarstvom za boračka pitanja. Radi se o 50 pripravnika iz domena boračko-invalidske zaštite. Za ove namjene pomenuto Ministarstvo bi trebalo izdvojiti 200.000 KM, a Kantonalna Vlada 150.000. No,  još uvijek nema povratnih informacija o obezbjeđivanju sredstava iz federalnog budžeta, te je neizvjesno provođenje ove mjere.

VIDEO: Izjava, rektor Univerziteta Bihać, prof.dr. Fadil Islamović

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING