VLADA USK: MIGRANTSKA KRIZA U FOKUSU RAZGOVORA SA ZAMJENIKOM KOMANDANTA NATO-A U BiH

- Delegacija NATO štaba u BiH, predvođena zamjenikom komandanta Mortalom Henriksonom, boravila je u radnoj posjeti Bihaću

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.10.2019 - 13:03
  • 159

BIHAĆ,  Na sastanku sa Mustafom Ružnićem, premijerom USK, razgovarano je o suradnji Oružanih snaga sa lokalnim i kantonalnim vlastima, stanju privrede,  budžeta i  kriminaliteta u ovom dijelu BiH te neizostavno o migrantskoj krizi s kojom se USK suočava dvije godine. 

S tim u vezi premijer Ružnić je naglasio da institucije vlasti BiH i dalje ne rade svoj posao i podcrtao da nijedan zaključak, koji je usvojen na sastanku u Briselu u julu ove godine, nije ispoštovan što  rezultira sve težom situacijom kada je u pitanju broj migranata koji je odavno premašio kapacitete i mogućnosti USK. 

I dalje ostajem pri tome da mi nemamo migrantsku krizu nego krizu institucija u ovoj zemlji. Ni nakon dvije godine mi nemamo strategiju, nemamo potpunu koordinaciju učesnika u procesu i jednostavno institucije zemlje koje su nadležne za upravljanje migracijama ne poduzimaju mjere i odgovornosti“, naglasio je Mustafa Ružnić, premijer USK. 

  „Za mene je ovo bila značajna posjeta jer sam se bolje upoznao sa stanjem u ovom kantonu i svakako informacije koje sam dobio moći ću koristiti i dijeliti za ljudima s kojima se budem susretao  u Sarajevu gdje ostvarujemo suradnju sa institucijama na nivou države ali svakako i sa drugim međunarodnim organizacijama“, kazao je novinarima Mortal Henrikson zamjenik komandanta NATO štaba u BiH.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING