VLADA USK: IZRADA PLANA ZBRINJAVANJA OTPADNIH VODA U RURALNIM PODRUČJIMA

- Vlada Unsko-sanskog kantona je počela sa aktivnostima izrade Plana zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima kantona. Radi se o projektu koji će zajednički implementirati federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i kantonalno Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, a bit će sufinansiran od Fonda za zaštitu okoliša Federacije. Na zadnjoj sjednici Vlade imenovani su članovi kantonalne radne grupe za izradu ovog Plana.

  • AUTOR: rtvusk
  • 26.07.2019 - 16:32
  • 129

BIHAĆ, 26. jula - Tokom sedmice u prostorijama Vlade održan je i pripremni sastanak vezano za izradu ovog Plana. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i konsultantske firme koja je u proceduri javne nabavke izabrana za njegovu izradu. 

Svrha sastanka bila je upoznavanje konsultanta sa dosada provedenim aktivnostima od strane Ministarstva, te dogovor vezano za metodologiju, dinamiku, strukturu, format i pristup izrade dokumenta. Na sastanku su potvrđeni termini i planirane aktivnosti za naredni period, a najznačajnija je održavanje sastanka sa članovima Kantonalne radne grupe za izradu Plana.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING