VLADA USK ĆE FINANSIJSKI PODRŽATI SUBJEKTE MALE PRIVREDE I OBRTA

- Članovi Vlade USK na današnjoj, 57. sjednici razmatrali su 30 tačaka dnevnog reda. Većina je bila iz resora ministarstva privrede, zdravstva, obrazovanja i finansija. Između ostalog, usvojen je program podrške novoosnovanim subjetkima male privrede i obrtima te subvencije poduzetnicima i preduzećima u ovoj oblasti za tekuću godinu. Podršku ministara dobio je i šestomjesečni izvještaj o izvršenju kantonalnog budžeta te dvije inicijative skupštinskih poslanika koje se tiču zdravstva a ministri su na ovoj sjednici izmijenili pedagoške standarde za osnovno obrazovanje...

  • AUTOR: rtvusk,
  • 09.08.2019 - 15:56
  • 307

BIHAĆ, 9. augusta - Vlada USK odlučila je sa 30.000 maraka podržati novoosnovane subjekte male privrede i obrta dok će 150.000 maraka biti izdvojeno za subvencije preuzećima i poduzetnicima po Programu podrške razvoja subjekata male privrede i obrta za ovu godinu.

Naredne sedmice će na stranici Vlade i listu Krajina biti objavljen javni poziv na koji će se zainteresirani moći javiti, a kako je najavljeno, u idućoj godini za ovakve projekte Vlada će planirati značajnija sredstva. A kada je riječ o sredstvima, ministri su danas usvojili šestomjesečni izvještaj o izvršenju Budžeta kantona.

O današnjem zasjedanju Vlade USK više informacija donosimo u večerašnjem Dnevniku u 19,00 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING