VLADA USK-a USVOJILA NACRT BUDŽETA ZA 2020. GODINU

- Najveći dio budžeta USK-a u 2020.godini bit će izdvojen za bruto plaće i naknade u obrazovanju

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.11.2019 - 16:10
  • 1277

USK, 19.novembra - Nacrt budžeta USK-a za 2020. godinu koji je usvojen na današnjoj sjednici Vlade USK iznosi 236.513.370 KM i veći je za 11.900.000 KM u odnosu na ovogodišnji. Ovaj iznos planiran je u skladu sa povećanim prihodima i ekonomskim rastom za koji se predviđa da će biti 3,1%. Najveći dio bit će izdvojen za bruto plaće i naknade u obrazovanju, koje su utvrđene kolektivnim ugovorom.

U nastavku sjednice data je saglasnost na Pravilnik o internoj kontroli Ministarstva obrazovanja za jačanje interne kontrole, a ministri su se izjasnili i o visini premije zdravstvenog osiguranja za narednu godinu koja bi trebala iznositi 20 KM.

Usvojen je Program utroška sredstava – subvencije za smještaj i ishranu studenata u studentskim domovima F BiH za ovu godinu u iznosu od 200.000 KM, a donacija od 7.000 KM usmjerena je za Osnovnu školu Todorovska slapnica. Vlada USK-a također je poništila i dala zeleno svjetlo za ponovno pokretanje postupka  za izbor i imenovanje članova upravnih odbora u predškolskim ustanovama, te kandidata za članove školskih odbora osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Poništen je i oglas za izbor Upravnog odbora u Kantonalnom arhivu i biblioteci „Skender Kulenović“ Bosanski Petrovac.

Više o odlukama sa sjednice Vlade USK u prilogu novinarke Almase Đulkić u večerašnjem Dnevniku RTV USK.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING