VLADA KS IZVOJILA 200.000 KM KAO POMOĆ USK ZA UPRAVLJANJE MIGRANTSKOM KRIZOM

- Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica upoznao je Vladu detaljnije s nedavnom posjetom ovom kantonu i svim aspektima problema nastalih velikom koncentracijom migranata upravo u općinama ovog kantona

  • AUTOR: Fokus.ba
  • 16.05.2019 - 17:51
  • 161

SARAJEVO, 16. maja - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica upoznao je Vladu detaljnije s nedavnom posjetom ovom kanton

Vlada Kantona Sarajevo je danas donijela Odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu u upravljanju migrantskom krizom koja je najizraženija upravo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica upoznao je Vladu detaljnije s nedavnom posjetom ovom kantonu i svim aspektima problema nastalih velikom koncentracijom migranata upravo u općinama ovog kantona.

“Imajući u vidu informacije koje je ministar Katica danas predočio Vladi i nakon opsežne rasprave koja je uslijedila Vlada je jednoglasno donijela odluku da izdvoji 200.000 KM kao pomoć ovom kantonu u upravljanju migrantskom krizom. Također, raspravljajući i o pitanjima migranata u Kantonu Sarajevo, na narednoj sjednici Vlade donijet ćemo odluku o reorganizaciji postojećeg Koordinacionog tijela za pitanja migranata kako bi, uz uključivanje vladinih i nevladinih organizacija, napravili bolji i operativniji tim koji će djelovati o ovom pitanju”, istakao je premijer KS Edin Forto.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING