VISOKI ZVANIČNIK SAD-A PALMER U BANJOJ LUCI POČEO SERIJU RAZGOVORA S BH. POLITIČARIMA

- Predsjednik Vlade RS Radovan Višković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i evroazijska pitanja Matthewom Palmerom o političkim, ekonomskim i bezbjednosnim temama s osvrtom na migrantsku krizu, saopćeno je iz entitetske vlade

  • AUTOR: klix.ba
  • 15.06.2019 - 11:37
  • 114

BANJA LUKA, 15. juna - Višković je predstavio prioritetne aktivnosti koje provodi Vlada po pitanju unapređenja privrednog ambijenata, privlačenja investicija, podrške realnom sektoru, a sve s ciljem povećanja zarade radnika i radnih mjesta.

Također, istaknuto je da je u paralamentarnu proceduru ovih dana upućeno 38 zakonskih rješenja koja se odnose na podršku, olakšice pri ulaganju i zapošljavanju u realnom sektoru, te da je među zakonskim rješenjima i Zakon o podsticjaima koji ima podršku privredne zajednice i sindikata.

Rečeno je i da su kompanije iz SAD-a zainteresovane za ulaganje i poslovanje u RS, te da firma NCR, koja radi i zapošljava u tom bh.entitetu, ima pozitivna iskustva.

Entitetski premijer je istakao da je Vlada RS-a opredjeljena za saradnju sa svima na partnerskim odnosima i da su sve vladine službe otvorene i na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima, te da neformiranje Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH ima, kako je naveo, negativne posljedice po pitanju provođenja neophodnih reformi i aktivnosti, prije svega u ekonomskom i privrednom sektoru.

Palmer se sinoć u prisustvu američkog ambasadora Erica Nelsona susreo i sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Nakon tog sastanka iz Ambasade SAD-a je saopćeno da je važno da se razgovara o oblastima gdje postoji usaglašenost. Istaknuto je da SAD podržava BiH na njenom euroatlantskom putu. Predviđeno je da se Palmer u narednim danima sastane i sa političarima u Sarajevu, a među njima i sa članovima Predsjedništva BiH.

Također, Palmer se danas susreo i sa članovima nevladine organizacije Transparency International.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING