VISOKE AUGUSTOVSKE TEMPERATURE: OPASNOST ZA HRONIČNE BOLESNIKE

- Budući da je ovih dana živa u termometru prelazi 35 stepeni Celzijusa, i napokon su prave ljetne temperature, važno je pridržavati se nekih preporuka, jer velike vrućine i vrlo visoki nivoi UV zračenja mogu biti opasni, ne samo za hronične bolesnike, malu djecu i druge rizične grupe, nego i za zdrave osobe. Posjetili smo Hitnu službu Doma zdravlja Bihać, kako bi saznali, da li je došlo do povećanog broja poziva za pomoć i o kakvim slučajevima se radi

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.08.2018 - 17:06
  • 870

BIHAĆ, 9. augusta - Visoke temperature sa sobom nose i niz neželjenih situacija, naročito kod hroničnih bolesnika.

U Domu zdravlja Bihać, svakodnevno se susreću sa različitim slučajevima. Ono što je učestalo posljednjih dana jesu reakcije na visoku temperaturu. Kako su nam kazali, svakodnevno od 15 do 20 osoba se javi upravo zbog  tih tegoba. Ekipa Hitne službe Doma zdravlja Bihać, prvu pomoć ukazuje i na licu mjesta, odnosno na adresi poziva za pomoć.

Ljekari savjetuju oprez i obavezno pridržavanje uputa kada su u pitanju visoke temperature. Međutim, kako su nam kazali, nisu svi u mogućnosti izbjeći takve situacije.

Ono što je interesantno i primjetno kod građana, posljednje vrijeme uočeni su pojačani ubodi i ujedi insekata, prvenstveno stršljena, čiji ubod može imati loše posljedice kod čovjeka. Kako navodi direktorica Doma zdravlja u Bihaću Anela Softić - Kasumović, u takvim slučajevima obavezno se javiti institucijama koje su nadležne za uništavanje takvih gnijezda ali i ljekaru jer ubod stršljena izaziva različite reakcije kod organizma.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING