VIŠE OD POLA STOLJEĆA POSTOJANJA: OSNOVNA ŠKOLA IZ VELIKE KLADUŠE KOJA NIKAD NIJE IMALA FISKULTURNU DVORANU

- „Ovo je strašno gdje djeca moraju raditi fiskulturu“, kazala je direktorica škole Zehida Bihorac

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.04.2017 - 14:39
  • 10193

VELIKA KLADUŠA, 12. aprila - Prva OŠ u Velikoj Kladuši ove godine slavi svoj 68. rođendan, a nikada nije imala  fiskulturnu dvoranu. Više stotina  učenika ove škole  svakodnevno   časove  tjelesnog  odgoja  održava u školskim hodnicima, ili za lijepog vremena na školskom igralištu.

„Ovo je strašno gdje djeca  moraju raditi fiskulturu“, kazala je direktorica škole  Zehida Bihorac.

Na ovakve uslove negoduju i roditelji, od kojih je njih većina pohađala istu školu i susretala se sa istim problemom. Strpljenje je svima  pri kraju pa se pitaju kad će na red  doći i taj dan da ova škola napokon dobije svoju dvoranu.

Aktivnosti izvan školskih zidova oduvijek su privlačile učenike. Dijelom je tome razlog što se na taj način razbija monotonija nastave, no čini se da im obično omiljeni predmet, tjelesni odgoj, može predstavljati velik problem.Nedostatak  fiskulturne dvorane  i održavanje časova tjelesnog odgoja u učionicama, hodnicima i na devastiranom školskom igralištu  teško pada  učenicima i nastavnicima.

Uprava škole  se do sada obraćala svim mjerodavnim, prijavljivala se na brojne konkurse, kako bi obezbjedila novac za izgradnju dvorane, međutim za sada bez uspjeha. Direktorica Zehida Bihorac ne gubi nadu i smatra da će bar na jedan od brojnih zahtjeva koji su odaslani na razne adrese stići pozitivan odgovor.

I školsko  igralište na kojem djeca pored  časova tjelesnog odgoja  provode i veliki odmor  je u dosta lošem  stanju. Svakodnevno se dešavaju povrede učenika.

U međuvremenu,  određena sredstva za rekonstrukciju školskog igrališta  izdvojili su Vlada i Ministarstvo obrazovanja USK.

A, zahtjevi nastavnika i u čenika,  kad je u pitanu  izgradnja  dvorane,  su skromni.

 

VIDEO:Izjava,Zehida Bihorac, direktorica Prve osnovne škole Velika Kladuša

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING