VIJEĆE MINISTARA BIH, MIGRANTSKA KRIZA I BESPLATNA KONEKCIJA NA INTERNET

- Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata, uz prihvaćene korekcije na sjednici. Prema odluci, prihvatni centri predaju se na privremeno korištenje Službi za poslove sa strancima. Inače, od 1. januara do 21. februara ove godine Službi za poslove sa strancima prijavljeno je 1.616 nezakonitih migranata. Oni koji su smješteni u Bihaću od prije nekoliko dana dobili su i besplatni internet u središtu grada

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.03.2019 - 20:15
  • 403

SARAJEVO, 12. marta - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku da se prihvatni migrantski centri predaju na privremeno korištenje Službi za poslove sa strancima. Troškove finansiranja rada snosit će Međunarodna organizacija za migracije. Vrh države upozorio je određene institucije i na davanje pogrešnih informacija o registriranim migrantima.

Bili registrirani ili ne, masovno dolaze u Bihać, a od prije nekoliko dana, prema mišljenju većine građana, dobili su i razlog za novo mjesto okupljanja. Prije devet godina, odnosno 2010. Bihać je dobio besplatnu internet mrežu u centru grada. Tri godine kasnije internet je isključen – jedni kažu zbog prevelikih dugova, drugi da je to bio nepotreban projekat.

Kako bilo da bilo, od marta 2019. godine besplatna bežična internet konekcija ponovo je aktivna. Je li to pozitivna vijest za ovdašnje građane ili je projekat realiziran najviše zbog onih koji su, kako kažu, privremeno smješteni u Bihaću, skoro pa je i retoričko pitanje. Mišljenja su podijeljena.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING