INFO

  • KORONAVIRUS POTVRĐEN ZA DEVET OSOBA U TUZLI I SEDAM U HERCEGOVINI, UKUPNO 323 U BIH
  • NOVALIĆ: POČINJE SISTEMATSKA DEZINFEKCIJA FEDERACIJE BIH, KREĆE IZ KONJICA
  • VRIJEME: DANAS SUNČANO, SUTRA SUSNJEŽICA I SNIJEG
  • KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVE NAREDBE KANTONALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • FB GRUPA “SRCE ZA KRAJINU” PRIKUPILA 25.000 EURA ZA BIHAĆKU BOLNICU
  • NA PODRUČJU USK NEMA NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

VIJEĆE EURO 2018 ODBILO ŽALBU RS SLOVENIJE NA ODLUKU DISCIPLINSKE KOMISIJE

- Zbog odluke sudija čelnici Rukometnog saveza Slovenije (RZS) najavljivali i mogućnost napuštanja Evropskog prvenstva

VIJEĆE EURO 2018 ODBILO ŽALBU RS SLOVENIJE NA ODLUKU DISCIPLINSKE KOMISIJE

ZAGREB, 17. januara (AA) - Vijeće Evropskog prvenstva za rukometaše danas je odbilo žalbu Rukometnog saveza Slovenije na odluku Disciplinske komisije da utakmicu drugog kola grupe C između Slovenije i Njemačke registruje postignutim rezultatom 25:25 (15:10), javlja Anadolu Agency (AA).

Tako je drugostepeni organ potvrdio odluku Disciplinske komisije EURO 2018 o registraciji utakmice postignutim rezultatom. U saopćenju Vijeća je ponovljeno je da je sudijska odluka bila donesena na njihovoj procjeni činjeničnog stanja. To što su sudije procjenu napravile pregledom video-snimka je nebitno, te da im je to pravilima dozvoljeno. Stoga je odluka sudija konačna i žalba je odbijena.

Zbog odluke sudija čelnici Rukometnog saveza Slovenije (RZS) najavljivali su i mogućnost napuštanja Evropskog prvenstva. Ipak, Rukometni savez Slovenije (RZS) službeno je objavio danas kako će nastaviti natjecanje EHF 2018, unatoč najavama kako će natjecanje napustiti zbog odluke sudaca na prošloj utakmici protiv Njemačke odigranoj u zagrebačkoj Areni.

Posljednjih 13 sekundi utakmice Sovenaca i Nijemaca donijelo je pravu dramu. Prvo je Njemačka izjednačila na 24:24, da bi potom na drugoj strani Slovenija pogodila za novo vodstvo 25:24. Nijemci su pokušali udarcem s centra da izjednače, ali je Blaž Blagotinšek, ispostaviće se, s nepropisne udaljenosti od protivničkih igrača spriječio njihov pokušaj. Zbog toga su sudije isključile Blagotinšeka i dosudile sedmerac za Njemačku, koji je u konačnih 25:25 pretvorio Tobias Reichmann.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING