VETERINARSKI ZAVOD BIHAĆ IZ GODINE U GODINU IDE KORAK DALJE

- U Veterinarskom zavodu Bihać, u toku je implementacija novog standarda 17 025, čime će ova ustanova prva u F BiH uvesti najzahtjevnije analize hrane. U tu svrhu kupljena je nova savremena oprema , čime je kompletirana usluga analiza i kontrola ispravnosti hrane. Naredni period obećavajući je za ovu ustanovu kod izvoza pilećeg mesa, gdje Veterinarski zavod trenutno jedini u BiH ima akreditiranu metodu savremene dijagnostike na pileće meso

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.03.2019 - 14:04
  • 294

BIHAĆ, 08. marta -  Kako bi odgovorio sve zahtjevnijem  evropskom tržištu hrane, Veterinarski zavod  iz Bihaća, iz godine u godinu ide korak dalje. Da su prvi u Federaciji, a možda i u cijeloj BiH  po  uvođenju najnovijih standarda , govori i implementacija najnovijeg 17 025  iz područja  kompletne analize hrane.

Novi standard će biti implementiran i prije roka, dodaje Jusufhodžić.  U pripremi nove akreditacije kupljen je i savremeni aparat, čime je kompletirana usluga analiza i kontrola ispravnosti hrane.

U zavodu prate i dešavanja na evropskog tržištu pilećeg mesa. Naša zemlja je dobila zeleno svjetlo za izvoz, a Veterinarski zavod  trenutno  jedini u BiH   ima akreditiranu metodu  savremene dijagnostike i na  pileće meso .

Jedan od značajnih ugovora zavoda  je sa IOM-om i Crvenim križem kod analiza uspravnosti hrane i vode za piće, te sa nekoliko vodećih firmi u BiH koje su izvozno orijentirane. Jedini problem sa kojima se zaposleni u ovoj ustanovi susreću, jeste, radni prostor, koji je odavno prevazišao obim poslovanja.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING