VELIKA KLADUŠA: MIRAL U POLJICAMA OTVORIO NOVI PROIZVODNI I SKLADIŠNI PROSTOR

- "Iz općine Velika Kladuša zapošljavamo 140 radnika - 40 ih je u Zagrebu kao monteri i vozači, a ovdje trenutno RADI 100 radnika", kaže vlasnik Mirala Boris Horvat.

Radnici rade na najmodernijom strojevima
  • AUTOR: Darmin Hadžić
  • 27.11.2018 - 16:42
  • 400

VELIKA KLADUŠA, 27. novembra - Jedna od većih investicija na području USK ove godine je i ona kompanije Miral iz Velike Kladuše. Oko osam miliona KM je uloženo u novi proizvodni i skladišni prostor. Zahtjevalo je to i nova zapošljavanja, tako da trenutno imaju 140 radnika.

Radi se o izgradnji proizvodnog i skladišnog prostora kod Vrnograča, u naselju Poljice.

"Mi smo u septembru prošle godine od firme Samiteks kupili ovaj proizvodni pogon. Malo smo ga proširili i sada imamo 11 hiljada kvadrata proizvodnog i skladišnog prostora", kaže vlasnik Mirala Boris Horvat.

Radi se o moderno uređenom prostoru sa motivirajućim radnim okruženjem i najmodernijim mašinama.

"Iz općine Velika Kladuša zapošljavamo 140 radnika - 40 ih je zaposleno u Zagrebu kao monteri i vozači, a ovdje trenutno RADI 100 radnika", kaže Horvat.

Svoje proizvode plasiraju na strana tržišta od 1998 godine. Za izvozno orjentirane kompanije jako je važna i podrška lokalne zajednice.

"Ja bih želio samo da imam bolju saradnju sa općinskim vlastima, da budu kooperativniji prema nama poduzetnicima u Velikoj Kladuši", dodaje vlasnik Mirala.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING