VELIKA KLADUŠA: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB ZA MIGRANTSKU KRIZU

- U Velikoj Kladuši je , na inicijativu mjesnih zajednica , formiran Krizni štab za migrantsku krizu. S obzirom na to da situacija s tim u vezi i u ovoj općini izmiče kontroli, zadaća Štaba bit će poduzimanje mjera kako bi se stanje normaliziralo. Tokom sedmice je održana i prva sjednica Kriznog štaba na kojoj su doneseni brojni zaključci upućeni svim nivoima vlasti. Traže zatvaranje prihvatnog centra u Miralu , te pojačan nadzor BH i veći broj policijskih patrola na području Općine

  • AUTOR: rtvusk,
  • 08.02.2019 - 14:14
  • 198

VELIKA KLADUŠA, 08. februara - Uz Bihać, Općina Velika Kladuša od početka nosi teret migrantske krize. Prva se našla na udaru migaranata, koji i nakon godinu dana, ne prestaju stizati u ovaj gradić na sjeverozapadu Bosne. Na pola puta do obećanih zemalja, s jedne strane u uvjetima humanitarne katastrofe,  a s druge skloni kriminalnim radnjama, ugrožavaju sigurnost tamošnjeg stanovništva. Usamljeni u ogromnim problemima,  Kladušani dalje ne žele ovako.

Osim sigurnosne , zabrinajvajuća je i zdravstvena situacija. U ne tako idealnim uvjetima boravka, prijeti opasnost od izbijanja epidemija.

Ovi su stavovi izneseni tokom  sjednice Komisije za prostorno planiranje  i rad mjesnih zajednica, na kojoj je donijeta  odluka da se formira Krizni štab, koji će biti u stalnom zasjedanju.

 Traže veće učešće državne i kantonalne vlasti, policijskih snaga te inspekcijskog nadzora u Miralu iz kojeg, smatraju, treba iseliti migrante.  Nakon osnivačke , održana je i prva radna sjednica Kriznog štaba sa proširenim zaključcima. Pribojavajući se scenarija od prije nekoliko mjeseci , kada su migranti blokirali Maljevac , na sve načine će , poručili su,  nastojati spriječiti dolazak novih .

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING