VEČERAS I SUTRA: BIHAĆ U SVJETLIMA I ZVUKU SEVDAHA I FESTIVALA NARODNE MUZIKE

- Aktuelni 25. po redu, Internacionalni Sevdah fest i Festival narodne muzike “Bihać 2019” ove godine će okupiti više od pedeset estradnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Tim povodom u Kulturnom centru u Bihaću održana je konferencija za medije gdje su organizatori predstavili program ovog festivala i sve učesnike...

  • AUTOR: rtvusk
  • 29.07.2019 - 18:13
  • 338

BIHAĆ, 29. jula - Svake godine brojni Bišćani i njihovi gosti počašćeni su sa dvije festivalske večeri. Večeras poklonici sevdalinke moći će uživati u Sevdah festu gdje će se predstaviti dvadeset i tri učesnika.

Noć kasnije namijenjena je za Festival narodne muzike koji je natjecateljskog karaktera gdje će učestvovati mnoga poznata imena narodne muzike. O svemu šire i više danas su predstavnicima medija govorili doajen bosanske sevdalinke Nedžad Salković, Adnan Alagić, sadašnji  ministar  za građenje, prostornog uređenja i zaštitu okoliša USK, a načelnik Općine Bihać u vrijeme početka festivala, te Dilvad Felić inače direktor festivala koji u Bihaću na obalama rijeke Une okuplja iz godine u godinu brojne učesnike iz BiH i zemalja regije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING