VEČERAS FINALE EUROSONGA

- U Lisabonu se večeras održava finale za najbolju Pjesmu Evrope – Evrovizija. Takmiči se 26 zemalja, a pobjednika će odlučiti kombinacija glasova žirija i publike iz 43 zemlje učesnice ovog najvećeg muzičkog takmičenja u Evropi

  • AUTOR: BHRT, Agencije,
  • 12.05.2018 - 18:10
  • 487

LISABON, 12. maja - Prema izvještajima kladionica i zvaničnom sajtu Eurosonga, glavni favoriti za pobjedu su Kipar, Izrael i Francuska.

Od zemalja regiona u finalu Evrovizije učestvuju Srbija i Slovenija.

Bosna i Hercegovina ni ove godine ne učestvuje u takmičenju za najbolju evropsku pjesmu, jer zbog nerješenog pitanja naplate RTV takse BHRT nije bila u stanju izmiriti sve troškove učešća na Eurosongu.

Ove godine bez kiča i ekstravagancije

Ove godine je na Evroviziji je uočljivo odsustvo kiča i uobičajenih ekstravagantnih scenskih efekata, navodi Associated Press (AP), uz pitanje da li se takmičenje najzad fokusira na muziku.

Evrovizija je, piše AP, dugo bila svjetlucav dom nevjerovatnih kostima, scenskih efekata, pjesama koje se odmah zaborave i kič nastupa, poput prošlogodišnje gorile koja pleše (slika).

Međutim, Portugal, čiji je predstavnik Salvador Sobral prošle godine u Kijevu pobijedio sa uzdržanom baladom, nudi predstavu sa stiliziranim, elegantnim nastupima dobrih takmičara. I to čini sa budžetom od 23,8 miliona dolara, za koji zvaničnici kažu da je najmanji od 2008. godine.

To znači, navodi AP, da Eurosong, po svoj prilici, čeka izuzetna godina.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING