VANREDNA SJEDNICA FEDERALNOG PARLAMENTA O MIGRANTSKOJ KRIZI NAKON PRAZNIKA

- Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Elvir Karajbić sastao se danas s federalnim zastupnikom Hamdijom Abdićem, podnosiocem inicijative za odražavanje vanredne sjednice posvećene migrantskoj krizi. Kako saznaje Fena, potvrđeno je da će sastanak Kolegija biti održan narednog ponedjeljka, a vanredna sjednica na temu migrantske krize u sedmici iza prvomajskih praznika

  • AUTOR: rtvusk,fena
  • 23.04.2019 - 16:34
  • 162

SARAJEVO, 23. aprila - Sastanak svih zastupnika iz Unsko-sanskog kantona zakazan je za petak, a na sastanak će biti biti pozvani i gradonačelnik Bihaća, policijski komesar USK i kantonalni premijer.

 Cilj je pripremiti zaključke koje će razmatrati Parlament na vanrednoj sjednici s prijedlozima kako FBiH može pomoći USK.

„ S jedne strane želimo da Parlament FBiH pokaže da Krajišnici nisu sami i da znamo prevazići stranačke razlike kad su u pitanju veoma ozbiljni problemi s kojima se suočava naš kanton. S druge strane ovo ne smije biti samo šuplja priča i ne smijemo ostati samo na raspravi. Krajini trebaju konkretna rješenja. Ja sam već pripremio nekoliko prijedloga i računam da će isto uraditi i moje kolege“ - kaže zastupnik Hamdija Abdić.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING