UZ PREDSTOJEĆI DAN NEZAVISNOSTI BIH: SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE USK

- Iako se Dan nezavisnosti BiH obilježava u jednom dijelu naše zemlje, to je neupitan historijski datum i trenutak u kojem je naša domovina potvrdila svoj teritorijalni i državno-pravni kontinuitet

  • AUTOR: rtvusk
  • 28.02.2019 - 16:59
  • 259

USK, 28. februara - Dan nezavisnosti BIH, 27 godina poslije obilježava se samo u jednom dijelu naše zemlje, te opterećen nizom otvorenih dnevnopolitičkih pitanja, samo je još jedna prilika da se istaknu podjele koje nas dijele.

Unatoč tome, napredak BiH se ne može zaustaviti, a cilj je učiniti da i USK koji je platio visoku cijenu opstanka i slobode svojim građanima omogući bolji život. Poruke koje su to koje su danas upućene sa svečane sjednice Skupštine USK, kojoj su pored poslanika, premijera, ministara i predstavnika općina i gradova prisustvovali i brojni gosti.

Referendum sa samo jednim pitanjem jeste li za  suverenu i nezavisnu BiH, državu ravnopravnih građana, i naroda koji u njoj žive, održan je 1. marta 1992 godine. Taj datum kao nacionalni praznik i 27 godina poslije nije priznat na teritoriju cijele BiH. Razlog je to više da svi zajedno a pogotovo zakonodavna i izvršna vlast učine sve kako bi se ovaj značajan datum pored svečanog obilježavanja dočekivao u modernoj BiH u kojoj njeni građani dobro žive.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING