USUSRET EYOF-U: SKAKA I VUKOVIĆ U RIMU PREUZELI "PLAMEN MIRA"

- Na taj način "Plamen mira" započinje svoj put ka Sarajevu gdje će biti upaljen na svečanoj ceremoniji otvaranja 10. februara na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase"

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 31.01.2019 - 15:30
  • 268

SARAJEVO, 31. januara  - Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković danas su na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeli "Plamen mira", ususret održavanju Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu EYOF 2019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevo od 9. do 16 februara.

U organizaciji Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu danas je upriličena ceremonija "Flame of Peace Ceremony", a svečanosti je prisustvovao i direktor EYOF d.o.o. Senahid Godinjak.

Na taj način "Plamen mira" započinje svoj put ka Sarajevu gdje će biti upaljen na svečanoj ceremoniji otvaranja 10. februara na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

"Plamen mira sada ide ka Sarajevu, gradu gdje i pripada. Naš grad njeguje sve vrijednosti olimpizma, sve ono što ovaj plamen nosi sa sobom. Dobiti maslinovu grančicu i ovaj plamen je velika čast koju dijelim sa narodima i građanima u Bosni i Hercegovini i našim Sarajevom, kao univerzalnu poruku mira i napretka", rekao je Skaka. 

"Plamen mira" predali su Raffaele Pagnozzi, generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta i Jozef Liba, član Izvršnog komiteta EOK i predsjednik Koordinacijske komisije za "EYOF 2019". 

Skaku je dočekao i Francesco Saverio Terruzzio, predstavnik maestra Michelangela Pistoletta u saradnji s Ambasadom Italije u Sarajevu. 

Godinjak je istakao da je preuzimanje "Plamena mira" potvrda da su organizatori uradili odličan posao i stekli povjerenje da i narednih godina njeguju i slave olimpizam.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING