USK: ZAVRŠENA JAVNA RASPRAVA O STRATEGIJI PREMA MLADIMA

- Hoće li usvajanje strategije smanjiti broj odlazaka, nudeći perspektivu i želju za ostankom, ovisit će o mnogobrojnim faktorima i političkoj volji da se omogući davanje prostora mladima i sposobnima, a ne politički podobnima

Završena javna rasprava
  • AUTOR: rtvusk
  • 11.08.2017 - 16:25
  • 494

BIHAĆ, 11. augusta – Loš obrazovni sistem, ekonomija koja ne funkcionira, težak put do posla, godine provedene na birou za zapošljavanje i k tome još i vlast koja ne brine o mladima, dovoljni su razlozi za sve češći i brojniji odlazak mladih iz naše zemlje. Strategijom prema mladima Unsko-sanski kanton (USK) korak je bliže mjerama  koje će mladima omogućiti kvalitetniji život.

Završna javna rasprava o ovom strateškom  dokumentu koji bi obavezao lokalnu zajednicu i Kanton da mjere provedu u djelo, održana je danas. Do sada nije postojao ovakav dokument kada su u pitanju mladi. Nakon ušeća u izradi, očekuje se i njihova aktivnost pri implementaciji, kada dođe do usvajanja strategije.

„Strategija prema mladima dugoročno je opredjeljenje svih relevantnih institucija u stvaranju socijalnih, obrazovanih, ekonomskih, kulturnih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih“, kaže Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK.

Strategija prema mladima u USK zapravo je plan vlasti  o tome šta može i treba napraviti s mladima i za mlade na svom području. Hoće li njeno usvajanje smanjiti broj odlazaka, nudeći perspektivu i želju za ostankom, ovisit će o mnogobrojnim faktorima i političkoj volji da se strategijom  omogući davanje prostora mladima i sposobnima, a ne politički podobnima. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING