USK: U MINULIH MJESEC DANA ENORMNO POVEĆAN PRILIV MIGRANATA

- Dok se strpljivo čeka da državne institucije naprave iole ozbiljniji potez u kontroli propusne istočne granice, ili da se Krajini dodijele adekvatna sredstva za potrebe koje iziskuje migrantska kriza, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić od Policije je zatražio veći angažman na sprečavanju okupljanja migranata na javnim mjestima...

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.10.2019 - 16:52
  • 327

BIHAĆ, 14. oktobra - Shodno zaključcima Operativne grupe za nadzor nad migracijama USK, vlasnicima BIRA-e i MIRAL-a zabranjeno je produžavanje ugovora sa Međunarodnom organizacijom za migracije. 

U ovim objektima  trenutno boravi oko 1000 migranata koji bi, prema planu, trebali biti izmješteni u Salakovac i Ušivak, jedine prihvatne centre nad kojima država ima nadzor. Istovremeno, priliv migranata u Bihać i  Veliku Kladušu tokom posljednjih mjesec dana je enormno povećan.

Stoga, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić od Policije traži veći angažman na sprečavanju njihovog okupljanja na javnim mjestima.  Istovremeno, vrh države se bori isključivo za novac EU i raspoređuje ga na državne institucije. Pomoć Krajini je na posljednjem mjestu, smatra bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.  


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING