USK: SVI REGIONALNI PUTEVI PROHODNI RADI SE NA OTKLANJAJU POTEŠKOĆA U GRADSKIM I PRIGRADSKIM PODRUČJIMA

- Angažirane sve službe kako bi se do jutarnjih sati uklonila porušena stabla i očistili trotoari

  • AUTOR: rtvusk
  • 04.02.2018 - 15:30
  • 1040

BIHAĆ, 4. februara - Niz je poteškoća koje su još uvijek prisutne na području USK-a, a koje su uvjetovane snijegom koji je u protekla 24 sata na nekim mjestima napado i preko 60 cm.

Najviše poteškoća ima sa isporukom električne enegrije, pa pojedina područja  već više od 24 sata nemaju struje, a samim tim otežana je opskrba i sa vodom. Svi magistralni i regionalni putni pravci su prohodni, dok poteškoća ima u gradskim i prigradskim područjima, te su sve službe angažirane kako bi se do jutarnjih sati uklonila porušena stabla, ali i očistila jedna strana trotora, sa posebnim  režimom prema kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ i prilazima ka osnovnim i srednjim školama.

Službe cijelu noć radile

Cijelu noć sve službe bile su aktivne kao bi se osigurala prohodnost  puteva na području cijelog USK-a, što je rezultiralo nesmetanim odvijanjem saobraćaja na svim putnim pravcima. U poslijepodnevnim satima pristupilo se proširenju istih, ali i pojačanim nasipanjem abrazivnim materijalima.

„Nakon zaustavljanja padavina tokom kasnih večernjih sati jučer, danas su sve regionalne ceste dovedene u zadovoljavajuće stanje i oni mali problemi koji su se javili usljed brzog padanja snijega su rješeni. Sada nam ostaje da održavamo ceste jer došlo je do pada temperatura i da se još malo izvrši proširenje putnih pravaca.“, kaže Enver Mustafić, pomoćnik direktora za tehničke poslove u JU Direkcija regionalnih cesta USK

S odrađenim poslom zadovljni su i stanovnici Ljutočke doline  koji su zbog nestanka struje na repetitorima u potpunoj medijskoj blokadi, pa im je to u ovim trenucima jedini nedostatak.

Za razliku od mještana Ćukova i ostatka Ljutočke doline, situacijom nisu zadovoljni u samom gradu Bihaću, ali i u zaseocima u koja još vijek u trenutku pisanja ovog izvještaja ralice nisu prošle. Kako doznajemo u Komkradu Bihać i to će se pokušati do jutra sanirati, kako bi se sutra pristupilo uklanjanju polomljenog i srušenog drveća, kao i čišćenju tratoara.

 „Sinoć sam došao iz Sarajeva oko 23 sata, i bio sam na terenu sve do pola sata iza ponoći vidio sam da je to solidno očišćeno s obzirom na velike količine padavina i puno automobila koji su se nalazili na saobraćajnicima i otežavali nam posao. Mi smo svojih 6 zona koje održavamo pokrili sa 8 vozila. Dakle, pojačali smo broj vozila. U samom procesu čišćenja i rada imali smo iskakanja tri vozila koja smo sanirali. U predvečernjim satima smo dobili i ispomoć, te smo stigli da sve očistimo iako je jučer već do 14 sati palo čak 40 centimetara snijega, te se moglo razmišljati i o proglašenju elementarne nepogode.“, kaže Vid Šantić, dikretkor JKP Komrad Bihać

Problemi sa električnom energijom

U MUP-u USK-a ističu da je nakon protekla dva dana i velikog broja saobraćajnih nesreća, situacija danas znatno povoljnija. Policija je danas na ulicima bila samo preventivno zbog nemogućnosti da adekvatno osigura mjesto na kojem bi se mogla vršiti kontrola saobraćaja.

 Najviše poteškoća ipak ima u isporuci električne energije, jer kako smo saznali više od 80% 10 kilovoltni dalekovoda na području USK-a je u kvaru. Bez struje su već više od 24 sata, pojedini djelovi  grdova Bihaća i  Cazina te općina Bosanska Krupa, Ključ,  Velika Kladuša,  i Bužim.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING