USK: SNIJEG OTEŽAO SAOBRAĆAJ I ZADAO MUKE ZIMSKIM SLUŽBAMA

U Bihaću snijeg prelazi 50 centimetara

  • AUTOR: rtvusk
  • 03.02.2018 - 17:35
  • 1629

BIHAĆ, 3. februara - Snijeg koji je na području Unsko-sanskog kantona počeo da pada jučer u poslijepodnevnim satima, danas je zatrpao saobraćajnice i otežao promet vozilima.

Učiniti prohodnim sve magistralne,regionane i loklane puteve u općinama USK, zadatak je zimskih službi kojima su snježne padavine zadale dosta posla.

„Od jučer snijeg intenzivno pada na cijelom kantonu i sa različitim intenzitetom. Tako da ga u Ključu i Sanskom Mostu ima oko 20-30 centimetara, dok je u Bihaću visina snijega prešla 50 centimetara. Najteža situacija je u Bihaću i na putnom pravcu Ćoralići-Tržačka Raštela-Kamenica, kao i putni pravac Gnjilavac-Stijena-Ljusina. Cijelu noć ekipe su na terenu i za sad smo uspjeli održati sve putne pravce prohodnima. Ukoliko snijeg prestane padati onda ćemo raditi na daljnjem ćišćenju kako bi situaciju doveli u što bolje stanje i očistili snijeg sa ceste. Zastoja u saobraćaju nije bilo. Teški su uslovi i mora se malo imati strpljenja.“, kaže Enver Mustafić, pomoćnik direktora za tehničke poslove u JU Direkcija regionalnih cesta USK-a

Iako su zimske službe na terenu i rade na raščišćavanju i posipanju abrazivnog materijala, još uvijek sve nije čisto. Zimska oprema je neophodna, a ekipe putne operative su na terenu i vrše redovno čišćenje. Obilne snježne padavine su uzrokovale prekide u snabdijevanjem električnom energijom na području Unsko-sanskog kantona.  Napomenimo, granični prijelaz Izačić je zatvoren za vozila nosivnosti iznad 7,5 tona. Preporuka vozačima da ne sjedaju za volan ukoliko nemaju nužne potrebe. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING