USK: PROVEDENA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU

- Nacrt Zakona o javno-privatnom partnerstvu USK-a pobudio je veliki interes okupljenih predstavnika gradova i općina, Ministarstva privrede, privatnih poduzetnika, obrtnika i drugih koji su se okupili na današnjoj javnoj raspravi...

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.11.2019 - 18:11
  • 351

BIHAĆ, 14. novembra - Nakon što su zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona na prošlomjesečnom zasjedanju usvojili Nacrt Zakona o javno-privatnom partnerstvu, članovi Radne grupe za njegovu izradu, predstavnici Ministarstva privrede i UNDP-a proveli su danas javnu raspravu o nacrtu ovoga zakona.

U proceduru njegove izrade stupilo se jer prijašnji Zakon o javno-privatnom partnerstvu USK-a donesen prije sedam godina zbog neusklađenosti s drugim zakonima i zakonskim propisima, nije bilo moguće provesti u djelo. Nacrt Zakona o javno-privatnom partnerstvu USK-a pobudio je veliki interes okupljenih predstavnika gradova i općina, Ministarstva privrede, privatnih poduzetnika, obrtnika i drugih koji su se okupili na današnjoj javnoj raspravi.

O značaju donošenja ovoga zakona govorili su ministar privrede Nijaz Kadirić i savjetnik premijera za privredu Nihad Šušnjar koji je i predstavio njegov nacrt i ukazao na pozitivna iskustva njegove primjene u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Srednjebosanskom kantonu. Na pripremi izrade Zakona radna grupa je radila u posljednjih šest mjeseci a nakon javne rasprave, trebao bi biti usvojen do Nove 2020. godine. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING