USK: PREMIJER ROŠIĆ O SPORNOJ OSNOVICI ZA PLATE

- Razgovori sa predstavnicima Samostalnih sindikata državnih službenika u vezi sa osnovicom će uslijediti, a prema riječima premijera Rošića nema sumnje da će ovo pitanje biti usaglašeno

  • AUTOR: rtvusk
  • 03.04.2018 - 13:44
  • 904

BIHAĆ, 3. aprila -  Premijer Husein Rošić je kazao da su prilikom izrade Budžeta za ovu godinu, razgovarali sa svim sindikatima, ali da samo sa Sindikatom državnih službenika nisu usaglasili osnovicu za obračun plata.

Kazao je da službenih razgovora o osnovici za platu u tekućoj godini nije bilo, ali je najavio razgovore sa ovim Sindikatom i usaglašavanje stavova. Osnovni i opravdan  razlog vidi u tome što je Vlada težila jednoobraznosti u pogledu svih budžetskih korisnika. Zbog određenih opstrukcija nije se tehnički uspjelo privesti kraju ono što je bila intencija Vlade, ali, kako je kazao, plate se neće smanjiti u odnosu na prošlu godinu.

Razgovori sa predstavnicima Samostalnih sindikata državnih službenika u vezi sa osnovicom će uslijediti, a prema riječima premijera Rošića nema sumnje da će ovo pitanje biti usaglašeno.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING