USK: PRED PUTOVANJE U BRISEL ZASJEDALA OPERATIVNA GRUPA ZA PITANJA MIGRACIJA

- Današnjem sastanku prisustvovao je predstavnik Službe za strance koji je potvrdio da ovo državno tijelo od sutra preuzima migracione centre u Sedri i Borićima gdje će biti uspostavljena pravila ponašanja kako nalaže Služba

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.07.2019 - 15:39
  • 287

BIHAĆ, 10. jula - Današnja  proširena sjednica Operativne grupe imala je za cilj zauzimanje stava uoči sastanka sa Evropskom komisijom po pitanju migracija u BiH, koji će se, na visokom nivou, održati u Briselu 17. jula, na koji su pozvani i predstavnici USK kao kantona koji je najviše pogođen migrantskom situacijom.

Osim toga današnjem sastanku prisustvovao je predstavnik Službe za strance koji je potvrdio da ovo državno tijelo od sutra preuzima migracione centre u Sedri i Borićima gdje će biti uspostavljena pravila ponašanja kako nalaže Služba. Što se tiče Mirala i Bire i ovdje bi se u skorije vrijeme trebale definisati aktivnosti oko njihovog upravlja s tim da se moraju uzeti u obzir  odluke lokalnih vlasti u Bihaću i Velikoj Kladuši o skorom gašenju ovih privremenih centara.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING