USK: POLICIJA NIJE DOBILA NOVEMBARSKU PLAĆU

- Ogorčeni na kršenje prava zajamčenih kolektivnim ugovorom , sindikalisti su za narednu godinu najavili i nepopularne mjere u borbi za ostvarivanje prava - štrajk upozorenja, a ne isključuju ni generalni

Press predstavnika Sindikata Policije USK
  • AUTOR: rtvusk
  • 29.12.2017 - 15:44
  • 947

BIHAĆ, 29. decembra – Kašnjene novembarske plaće i drugih zakonski pripadajućih naknada bila je tema danas održane press konferencije Sindikata policije Unsko-sanskog kantona.

U novu godinu policijski službenici ući će bez isplaćenih plaća. Po već ustaljenoj praksi novembarska plaća trebala je biti isplaćena 24-tog u mjesecu, međutim do danas se to nije desilo. Troškove prijevoza nisu dobili već 10 mjeseci, zadnja naknada isplaćena je u februaru.

Sve je to rezultat neodgovornosti Vlade USK-a, ističu sindikalisti, dodajući tome i neravnomjerno raspoređivanje budžetskih sredstava.

Pored uposlenicima MUP-a, dugovanja su se nagomilala i prema dobavljačima. Vlada USK po tom osnovu duguje više od tri miliona KM, ističe Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata policije.

Ogorčeni na kršenje prava zajamčenih kolektivnim ugovorom, sindikalisti su za narednu godinu najavili i nepopularne mjere u borbi za ostvarivanje prava - štrajk upozorenja, a ne isključuju ni potpunu obustavu rada.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING