USK: OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH

- Godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBIH prigodnim sadržajima obilježena je u Cazinu, Bosanskoj Krupi i Velikoj Kladuši...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.10.2019 - 14:50
  • 296

CAZIN/BOSANSKA KRUPA/VELIKA KLADUŠA, 19. oktobra - Godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBIH u Cazinu je obilježena polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ispred centralnog šehidskog spomen-obilježja.

Obilježavanju su prisustvovali ratni generali, delegacije kantonalne Skupštine, Vlade, Općinskog vijeća, predstavnici Oružanih snaga, boračkih udruženja, ratnih vojnih invalida, Islamske zajednice, porodice poginulih te drugi sugrađani. Cazin je u periodu agresije na BiH dao veliki doprinos u odbrani države. Više od 11 hiljada cazinskih boraca je bilo u jedinicama ARBIH u četiri brigade – istakao je u svom obraćanju cazinski gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Poginulim borcima počast je odana i u bosanskokrupskom naselju Jezerski, gdje su ratni saborci, porodice šehida i poginulih boraca te brojne delegacije položile cvijeće na šehitlucima, spomen obilježju i mezaru rahmetli komandanta Mirsada Crnkića.  

Položeno je cvijeće i proučena Fatiha i u Velikoj Kladuši na spomen-obilježju ispred gradske džamije. O značaju i ulozi pripadnika 5. Korpusa u svojim obraćanjima govorili su ratni komandant Nijaz Miljković i glavni imam Ismet ef. Mustedanagić.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING