USK: NA USVOJENI BUDŽET ZA TEKUĆU GODINU POZICIJA I OPOZICIJA GLEDAJU SA RAZLIČITIM DIOPTRIJAMA

- Zastupnici u Skupštini USK kasno sinoć su na vanrednoj sjednici, koja je održana nakon redovne, usvojili budžet za ovu godinu u iznosu od 224 miliona i 600 hiljada maraka. Budžet je, prema riječima premijera Mustafe Ružnića, po mjeri svih njegovih korisnika, odnosno sve obaveze u okviru budžeta će biti uredno servisirane. Opozicija je nezadovoljna načinom na koji je usvojen budžet. Očekivala je raspravu o Nacrtu budžeta, do koje na kraju nije ni došlo zbog čega principijelno kako kažu, opozicija nije htjela uložila niti jedan amandman

  • AUTOR: rtvusk
  • 07.03.2019 - 16:53
  • 351

USK, 7. marta - Građani USK sinoć su dva sata iza ponoći dobili Budžet za ovu godinu težak 224 miliona i 600 hiljada maraka.

Prema predlagaču ali i zastupnicima pozicije budžet je stabilan, uravnotežen, realan, a ima i razvojnu komponentu. Na njegovoj pripremi, kako navode intenzivno se radilo pet mjeseci što je rezultiralo pomno osmišljenim i u odnosu na prethodne drugačijim budžetom.

Budžetom su osigurana i sredstva za saniranje stanja u nekoliko oblasti. Opozicija smatra da je budžet prenapuhan, a način na koji je donesen protuzakonit i nepošten prema budžetskim korisnicima i građanima kantona.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING