USK: KRAJEM OVE I POČETKOM SLJEDEĆE GODINE NOVI KOLEKTIVNI UGOVORI ZA OBRAZOVANJE I POLICIJU

- Pri kraju je izrada kolektivnog ugovora za policijske službenike koji bi trebao stupiti na snagu početkom 2018. godine

  • AUTOR: rtvusk
  • 05.12.2017 - 12:45
  • 1087

BIHAĆ, 5. decembra - Nakon Sindikata doktora i stomatologa USK, stekli su se uvjeti i za sklapanje kolektivnog ugovora za uposlene u obrazovanju i u policiji.

Pregovarački timovi Vlade i Sindikata obrazovanja usaglasili su većinu pitanja u vezi odredbi kolektivnog ugovora, a do njegovog potpisivanja, saznajemo u Sindikatu,  moglo bi doći iduće sedmice.Početkom iduće godine Vlada bi trebala potpisati  kolektivni ugovor i sa Sindikatom Policije USK-a.Namjera obje strane u pregovorima je usaglasiti ga početkom januara, kako se ne bi morao produžavati tokom godine,  što je bio slučaj sa trenutno važećim.Formirane su radne grupe koje usaglašavju posljednje detalje ugovora. Za razliku od postojećeg, socijalna komponenta biti će više zastupljena u novom. Kako nam je kazao Mahmut Alagić,  predsjednik Sindikata Policije USK, predviđena su veća izdvajanja za pomoć u slučaju bolesti.

Policijski sindikat jedan je od rijetkih, ističe premijer USK, koji ima razumijevanja za stanje u budžetu. U njima vide dobrog i socijalno osjetljivog partnera, s kojim se oko svih pitanja lako dolazi do kompromisa.

Rošić dodaje da je na pomolu je konačan dogovor i sa sindikatima obrazovanja.Većina posla je urađena, a preostali su tehnički detalji.

Navode premijera  potvrdili su nam i u Sindikatu. Ove sedmice čekaju  na izjašnjavanje svojih članica o sadržaju teksta kolektivnog ugovora. Već naredne trebao bi uslijediti  čin potpisivanja kolektivnog ugovora  za usposlene u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju USK-a.   

VIDEO: Insert izjave, HUSEIN ROŠIĆ,    premijer USK

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING