USK AKTUELNO: POČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA ČISTE PROMETNICE

- Projekat „Čiste prometnice“ je projekat koji Ministarstvo za zaštitu okoliša provodi u cilju minimiziranja otpada koji se nekontrolirano baca ili ostavlja na važnijim saobraćajnicama Unsko-sanskog kantona...

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.08.2019 - 10:06
  • 156

USK, 20. augusta - U sklopu implementacije projekta “Čiste prometnice“ u Vladi USK danas će biti preuzete kese za prikupljanje otpada i aluminijskih pločica sa natpisom.

Projekat „Čiste prometnice“ je projekat koji Ministarstvo za zaštitu okoliša provodi u cilju minimiziranja otpada koji se nekontrolirano baca na važnijim saobraćajnicama Unsko-sanskog kantona. Osigurano je 5000 vreća za prikupljanje otpada za javna komunalna preduzeća Unsko-sanskog kantona, nove aluminijske pločice sa natpisom za ona komunalna preduzeća, koja su iskazala potrebu za istim, kao i određeni broj novih betonskih cijevi za prikupljanje otpada.

Osim ovog događaja, najavljeno je održavanje javne rasprave o izrađenom ,,Planu upravljanja okolišem za sistem navodnjavanja u podprojektnim područjima Klokot - Papari i Bakšaiš u Gradu Bihaću. Navedena dokumentacija izrađena je u okviru ,,Projekta razvoja navodnjavanja u BiH" kojeg implementira Ured za šumarstvo i poljoprivredu pri Federalnom Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a financira Svjetska banka. Javna rasprava održava se u Osnovnoj školi ,,Kamenica".


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING