USK AKTUELNO: IZDVOJILI SMO...

- Od aktuelnih tema i informacija u ovom pregledu izdvojili smo neke od važnijih...

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.07.2019 - 10:37
  • 240

USK, 10. jula - Od ulaska na istočnoj granici BiH do USK, migranti prođu kroz nadležnost najmanje 10-ak policijskih agencija, ali i dalje nema prave statistike kada je u pitanju njihov broj. Podaci Službe za strance govore o prisustvu 12.000 migranta dok MUP USK bilježi njih 18.000. Rečeno je to i na jučerašnjem sastanku Operativne grupe za pitanje migracija koji je priprema za današnju proširenu sjednicu Operativne grupe USK, na koji su pozvani i predstavnici Grada Bihaća i Općine Velika Kladuša te Službe za rad sa strancima. Sjednica ima za cilj zauzimanje stava uoči sastanka sa Evropskom komisijom po pitanju migracija u BiH, koji će se, na visokom nivou, održati u Briselu 17. juna a na koji su pozvani i predstavnici USK kao kantona koji je najviše pogođen migrantskom situacijom.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je u svom kabinetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinharda Trischaka.  Više informacija o sastanku i temama o kojima je razgovarano donosimo u našim informativnim emisijama i drugim programskim sadržajima.

U popodnevnim satima održat će se Okrugli stol kojeg organizira Gradska uprava Grada Bihać zajedno sa Vladom USK. Okrugli stol na temu „Partnerstvom do boljeg poslovnog ambijenta u gradu Bihaću“ bit će posvećen aktivnostima koje provodi Grad Bihać na planu poboljšanja poslovnog ambijenta na području grada Bihaća. Pored toga, razgovarat će se o aktuelnim privrednim kretanjima u gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu, inicijativi za proglašenje poslovnih zona na području Grada Bihaća, programu poticaja privredi, mjerama koje poduzima resorno Ministarstvo privrede USK na poboljšanju ukupnog ambijenta i smanjenju parafiskalnih nameta, te o drugim temama.

U sklopu programa osnaživanja nezavisnih medija na prostoru Bosne i Hercegovine, tim platforme Raskrinkavanje. ba organizirao je trening iz oblasti provjere činjenica za mlade novinare, urednike i studente. Raskrinkavanje je platforma koja se bavi provjerom istinitosti medijskih informacija i verifikovana je članica Međunarodne mreže za provjeru činjenica.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING