USAID BIH I INSTITUT ZA RAZVOJ MLADIH KULT: INICIJATIVA SNAGA LOKALNOG

- Institut za razvoj mladih KULT danas su na Gradskom trgu u Bihaću organizovali predstavljanje inicijative po nazivom Snaga lokalnog. Riječ je o inicijativi namijenjenoj svim građanima koji imaju ideju kako poboljšati situaciju u svojoj lokalnoj zajednici

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.10.2018 - 18:24
  • 252

BIHAĆ, 23. oktobra - Inicijativa „Snaga lokalnog“ pomaže i podržava lokalne zajednice u BiH da prepoznaju resurse i potrebnu podršku kako bi radili na rješavanju problema u samim zajednicama. Kroz ovu inicijativu svi građani mogu prijaviti probleme koje žele riješiti u svojim lokalnim zajednicama, nudeći konkretne prijedloge za rješenja, koristeći lokalne resurse i povezujući se sa drugim akterima svoje zajednice.

Inicijativu „Snaga lokalnog“ zajedno provode USAiD BiH i Institut za razvoj mladih KULT, ističući da se ne radi isključivo o programu finansijske podrške, nego povezivanja aktera u lokalnim zajednicama koji će sarađivati u rješavanju konkretnog problema zajednice.

Kako je istaknuto na Gradskom trgu u Bihaću, mladi ljudi su ključni dio populacije koji može i treba voditi proces demokratizacije društva u Bosni i Hercegovini i regiji. Oni imaju najbolje pretpostavke i razloge da poboljšavaju stanje u kojem se nalaze, a ponajviše to mogu kroz prijavljivanje na ovakve projekte.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING