USAID BIH I INSTITUT ZA RAZVOJ MLADIH KULT: INICIJATIVA SNAGA LOKALNOG

- Institut za razvoj mladih KULT danas su na Gradskom trgu u Bihaću organizovali predstavljanje inicijative po nazivom Snaga lokalnog. Riječ je o inicijativi namijenjenoj svim građanima koji imaju ideju kako poboljšati situaciju u svojoj lokalnoj zajednici

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.10.2018 - 18:24
  • 354

BIHAĆ, 23. oktobra - Inicijativa „Snaga lokalnog“ pomaže i podržava lokalne zajednice u BiH da prepoznaju resurse i potrebnu podršku kako bi radili na rješavanju problema u samim zajednicama. Kroz ovu inicijativu svi građani mogu prijaviti probleme koje žele riješiti u svojim lokalnim zajednicama, nudeći konkretne prijedloge za rješenja, koristeći lokalne resurse i povezujući se sa drugim akterima svoje zajednice.

Inicijativu „Snaga lokalnog“ zajedno provode USAiD BiH i Institut za razvoj mladih KULT, ističući da se ne radi isključivo o programu finansijske podrške, nego povezivanja aktera u lokalnim zajednicama koji će sarađivati u rješavanju konkretnog problema zajednice.

Kako je istaknuto na Gradskom trgu u Bihaću, mladi ljudi su ključni dio populacije koji može i treba voditi proces demokratizacije društva u Bosni i Hercegovini i regiji. Oni imaju najbolje pretpostavke i razloge da poboljšavaju stanje u kojem se nalaze, a ponajviše to mogu kroz prijavljivanje na ovakve projekte.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING