URAGAN IRMA UNIŠTIO ČETVRTINU DOMOVA NA OTOCIMA FLORIDA KEYS

- Oko 6,9 miliona domaćinstava je ostalo bez električne energije na Floridi te u Georgiji, Sjevernoj Carolini, Južnoj Carolini i u Alabami

  • AUTOR: klix.ba
  • 13.09.2017 - 08:59
  • 310

Stanovnici koji se vraćaju nakon evakuacije su prijavili da je četvrtina domova na otocima Florida Keys potpuno uništeno u uraganu Irma, javlja BBC.

Najnovije informacije govore da su kuće teško oštećene ili potpuno uništene zbog vjetra koji je puhao brzinom od 192 km/h. Spasilačke ekipe se nalaze na terenu te donose osnovne namirnice, hranu i vodu.

Američki predsjednik Donald Trump će posjetiti Floridu u četvrtak kako bi procijenio štetu. To će biti njegovo treće putovanje povezano s uraganom Irma u protekle dvije sedmice. Njemu će se pridružiti njegova supruga Melania.

Na otoke Florida Keys i u Miami se vraća oko 90.000 stanovnika, a oni su upozoreni da je većina benzinskih pumpi i dalje zatvoreno. Također, signal mobilne mreže je slab i nestabilan.

Nekim stanovnicima gradova Key Largo, Tavernier i Islamorada je dopušteno da se vrate u utorak ujutro,

Uragan Irma je uzrokovao najmanje 18 smrtnih slučajeva u SAD-u od nedjelje, uključujući 12 žrtava na Floridi. Oko 6,9 miliona domaćinstava je ostalo bez električne energije na Floridi te u Georgiji, Sjevernoj Carolini, Južnoj Carolini i u Alabami.

Dolazak na pojedine otoke Florida Keys je dozvoljen samo stanovnicima i poslovnim ljudima, jer je u toku čišćenje i provjera stanja mostova.

Pokretni domovi su uništeni, a čamci se nalaze na ulicama. Najmanje 25 posto domova je potpuno uništeno, a 65 posto je značajno oštećeno.

Uragan je ranije devastirao Karibe i usmrtio 40 ljudi.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING