UPRKOS NEVREMENU NA STAROM GRADU OSTROŽAC ODRŽAN ETNO FESTIVAL

- Na Starom gradu Ostrošcu sinoć je održan Prvi Etno festival u organizaciji Unaton udruženja. Festival je okupio oko 150 izvodjača iz naše zemlje, Hrvatske, Bugarske i Turske...

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.08.2019 - 18:07
  • 313

CAZIN, 9. augusta - Sa željom za očuvanjem i prezentacijom tradicionalne muzike i običaja naroda Cazinske krajine, BiH, te upoznavanjem sa bogatom muzičkom svjetskom tradicijom, AKIS Unaton iz Cazina krenuo je u projekt I. Etno festivala na ovom prostoru.

Uprkos nevremenu koje je prouzročilo prekid u snabdijevanju elektičnom energijom na Ostrošcu, Festival je ipak održan. Zbog svih nepogoda početak manifestacije je kasnio oko dva sata, medjutim to nije umanjilo elan sa kojim su svi izvodjači nastupili na Etno festivalu. U okviru Festivala održana je promocija knjige Želimira Altarca - Čička, te rock veče gdje su sve prisutne zabavljali grupa Euphoria, Camino Verde i Trag.

Organizator Festivala, Unaton podijelio je zahvalnice svim učesnicima, između ostalih i našoj medijskoj kući. Nakon podjele zahvalnica, upriličena je degustacija tradicionalnih bosanskih jela koje su pripremile učesnice Etno festivala.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING