UNHCR: ZA SEDAM DANA U BANGLADEŠ PREŠLO 60.000 ARAKANSKIH MUSLIMANA

- Frances Kennedy iz Ureda WFP-a u Rimu kazao je da su u situaciji da su iz sigurnosnih razloga morali obustaviti akcije dostavljanja pomoći u hrani

  • AUTOR: Anadolija
  • 02.09.2017 - 15:55
  • 256

SHAH PORIR DWIP/RIM, 2. septembra (AA) - Od 25. augusta do danas u Bangladeš je, bježeći od napada, prešlo oko 60.000 arakanskih muslimana, podaci su Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR), javlja Anadolu Agency (AA).

Samo u posljednja 24 sata hiljade njih utočište pokušava pronaći u susjednom Bangladešu. Glasnogovornica UNHCR-a u Bangladešu Vivian Tan potvrdila je da su u posljednja 24 sata hiljade arakanskih muslimana ilegalnim putevima prešli u Bangladeš.

"Od 25. augusta broj onih koji su stigli u ovu zemlju iznosi 60.000", istakla je Tan.

Iz Svjetskog programa hrane (WFP) potvrđeno je da su iz sigurnosnih razloga obustavljene aktivnosti na dostavi hrane u Arakanu.

Frances Kennedy iz Ureda WFP-a u Rimu kazao je za AA da su u situaciji da su iz sigurnosnih razloga morali obustaviti akcije dostavljanja pomoći u hrani.

"Mi smo još tamo da bismo radili naš posao, ali trenutno zbog sukoba nismo u mogućnosti da dođemo do Rakhine", kazao je Kennedy.

Zbog napada na više od 60 sela desetine hiljada arakanskih muslimana primorano je bježati i spas pronalaziti na drugim područjima.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING