UNATOČ ZABRANI, U FRANCUSKOJ PROTESTI "ŽUTIH PRSLUKA": PRIVEDENO VIŠE OD 70 OSOBA

- Jedna grupa "žutih prsluka" okupila se na trgu "Trocadero", ispred Eiffelovog tornja u Parizu. Stotine su šetale od trga Denfert-Rochereau do Montmartrea

  • AUTOR: Anadolu Agency, BHRT,
  • 23.03.2019 - 16:54
  • 196

PARIZ, 23. marta - Više od 70 demonstranata privedeno je tokom novih protesta "žutih prsluka", koji se širom Francuske organizuju 19. subotu zaredom.

Pariška policijska prefektura saopćila je da je od jutros privela 51 osobu pred proteste građanskog pokreta “Žuti prsluci”, kojem je zabranjeno okupljanje u određenim dijelovima grada zbog nasilja i nereda prošle subote, prenio je list 20 Minutes.

Prefektura je navela da se nije dogodio nijedan incident i ponovila da je okupljanje zabranjeno u aveniji Jelisejskih polja i okolnim ulicama, kao i u blizini predsjedničke palate i parlamenta.

Pokret “Žuti prsluci” prijavio je skup na istoku Pariza, a građani se okupljaju i na Trokaderou, trgu u blizini Ajfelove kule, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zabrane okupljanja su uvedene u četvrtima oko 12 gradova širom Francuske gdje su ranije izbijali neredi.

Francuski mediji prenose da se “Žuti prsluci” okupljaju u drugim gradovima i da su protesti za sada odvijaju mirno. Francuske vlasti su odlučile i da pored policijskih snaga angažuju i pripadnike vojne antiterorističke misije “Stražar” (Sentinelle).

Protesti građanskog pokreta “Žuti prsluci” traju od 17. novembra i pored ustupaka vlasti i velike nacionalne debate koju je organizovao francuski predsjednik Emmanuel Macron.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING