UN TRUMPOVE RIJEČI "ODVRATNE ZEMLJE" NAZVAO RASISTIČKIM

- Glasnogovornik Visokog komesarijata UN-a za ljudska prava Rupert Colville se također osvrnuo na navodne izjave Donalda Trumpa

Foto: Arhiv
  • AUTOR: Anadolija/foto:arhiv
  • 12.01.2018 - 15:29
  • 306

ŽENEVA, 12. januara (AA) - Ujedinjeni narodi (UN) reagovali su na navodnu izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojoj je pojedine zemlje Latinske Amerike i Afrike nazvao "odvratnim zemljama". Iz UN-a su ove izjave okarakterisali kao rasističke, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki mediji objavili su danas kako je Trump tokom sastanka u Bijeloj kući, koji se ticao migranata, izjavio: "Zašto bismo željeli da ovdje dolaze migranti iz ovih odvratnih zemalja. Trebamo uzimati više migranata iz Norveške".

Glasnogovornik Visokog komesarijata UN-a za ljudska prava Rupert Colville se također osvrnuo na navodne izjave Donalda Trumpa.

"Ako je ovo potvrđeno, to su vrlo šokantni i sramni komentari predsjednika Trumpa. Žao mi je, ali ove riječi nije moguće okarakerisati drugačije nego kao rasističke", rekao je Colville.

On je također naglasio kako ovdje ne radi samo o nečemu što se kosi sa odgojem, već da je riječ o odobravanju i podsticanju na rasizam i ksenofobiju.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING