UN: IZ MIJANMARA U BANGLADEŠ STIGLO SKORO 400.000 IZBJEGLICA

- Više hiljada Rohinja prešlo je u Bangladeš iz Mijanmara u posljednjem valu nasilja mijanmarske vojske, izazvanim napadom grupe Rohinja militanata na vojni položaj 25. augusta

  • AUTOR: bhrt
  • 13.09.2017 - 14:40
  • 315

Broj Rohinja muslimana koji su zbog nasilja pobjegli iz mjanmarske države Rakajn u Bangladeš porastao je na 379.000, saopšteno je iz UN.

Portparol UNHCR-a Džozev Tripura rekao je da je tokom posljednja 24 sata broj izbjeglica koje iz Mijanmara dolaze u Bangladeš porastao za 9.000.

Administrator regionalne uprave provincije Koks-Bazar u Bangladešu Ali Hosain izjavio je da je zbrinjavanje izbjeglica u kamp u toku i da bangladeške vlasti trenutno obavljaju registraciju pridošlica.

Hosain je dodao da je u toku i izgradnja velikog izbjegličkog kampa u blizini granice sa Mjanmarom.

Lokalni mediji prenose da je u Bangladešu izgrađeno više od 300.000 izbjegličkih kampova za Rohinja muslimane, čak i prije najnovijeg talasa nasilja u Mjanmaru, prenosi AFP.

Više hiljada Rohinja prešlo je u Bangladeš iz Mijanmara u posljednjem valu nasilja mijanmarske vojske, izazvanim napadom grupe Rohinja militanata na vojni položaj 25. augusta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING