ULICOM BIŠĆA: SINOĆ ODRŽANA VEČER TRADICIONALNOG PLESA I PJESAMA

- U sklopu 22. kulturne manifestacije „Ulicom Bišća“ sinoć je u Kulturnom centru upriličena Večer tradicionalnog plesa i pjesama na kojoj su nastupili folklorni ansambli Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i Kulturno-umjetničkog društva „Krajina“ Bihać. Brojna publika uživala je u koreografijama kojima njeguju kulturu i tradiciju bosanskohercegovačkih naroda a koje su izveli ovom prilikom. Njima se, inače, predstavljaju i prilikom svojih nastupa širom BiH ali i izvan njenih granica, u dijaspori u kojoj živi i radi veliki broj Bosanaca i Hercegovaca...

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.11.2019 - 15:45
  • 243

BIHAĆ, 13. novembra - Nakon nekoliko godina neučestvovanja na kulturnoj manifestaciji „Ulicom Bišća“, članovi folklornog ansambla KUD „Krajina“ sinoć su se na ovogodišnjoj manifestaciji tradicionalnim folklorom i pjesmama uspješno predstavili ovdašnjoj publici koja je uživala u onome što je čula i vidjela.

Muhamed Selmanović, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Krajina“ vjeruje kako su svojim učešćem opravdali povjerenje organizatora ove manifestacije ali i publike. KUD „Krajina“ svojim koreografijama njeguje kulturu i tradiciju svih naroda u BiH a upoznaju i kulturu drugih naroda izvan naše zemlje.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING