ULICOM BIŠĆA: PROMOCIJA DOKUMENTARCA O RAIFU HASANA ARNAUTOVIĆA

- Dokumentarac je Arnautoviću donio nagradu za najbolji regionalni turistički film na festivalu Jahorina. Stoga je i sa pravom uvršten u centralni događaj ovogodišnje kulturne manifestacije „Ulicom Bišća“

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.11.2018 - 14:37
  • 513

BIHAĆ, 8. novembra - U prepunoj sali Kulturnog centra sinoć je promovisan dokumentarni film „Raif“ autora Hasana Arnautovića. Bivši snimatelj BHT-a, te autor mnogih reportaža i dokumentarnih filmova odlučio je svojom kamerom zabilježiti priču o bihaćkom Charlesu Chaplinu, majstoru transformacija Raifu Ferhatoviću.

Dokumentarac je Arnautoviću donio nagradu za najbolji regionalni turistički film na festivalu Jahorina. Stoga je i sa pravom  uvršten u  centralni događaj ovogodišnje  kulturne  manifestacije „Ulicom Bišća“.

Svoje brojne dokumentarne filmove Hasan Arnautović posvetio je prirodi, prošlosti i čovjeku. A upravo jedan takav godinama okupira njegovu pažnju. Ko je bihaćki Charles Chaplin, Arnautović je ovjekovječio u dokumentarcu o prijatelju Raifu  Ferhatoviću.

Svoje sugrađane Raif već godinama uveseljava i zabavlja. Postao je prepoznatljiv po ulozi Charlesa Chaplina koja je i njemu najdraža. No tu su i druge mnoge zahtjevnije transformacije. Kralj prerušavanja i komedije ušao je u srca sugrađana koji su obojicu izuzetnih umjetnika, sinoć nagradili ispunivši salu Kulturnog centra do posljednjeg mjesta.

Vrijednost Arnautovićevog dokumentarca prepoznali su i na Jahorina film festivalu kao i poznatom srbijanskom Silafestu, gdje je bihaćki dvojac dobio priznanje za najbolji regionalni turistički film i nastup. Bihaćki  snimatelj i reditelj obogatio time svoju kolekciju koja sadrži  brojne reportaže i dokumentarne filmove. Najbolje Hasanove snimke majstorski su povezali prijatelji i dugogododišnji saradnici Mato Klarić i Bekir Agić.

Sinoć održana projekcija filma „Raif“ bila je i centralni događaj  manifestacije „Ulicom Bišća“, koja promoviše prije svega bihaćke umjetnike, gdje je i mjesto akterima ove filmske priče.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING