ULICOM BIŠĆA: MANIFESTACIJU ZAKLJUČIO RAIF FERHATOVIĆ, ČOVJEK SA HILJADU LICA

- Od 27. oktobra ulicama Bišća prošetali brojni umjetnici. Generalni pokrovitelj bila je gradska uprava

Raif Ferhatović i Aldijana Hadžihajdarević na završnoj večeri
  • AUTOR: Darmin Hadžić
  • 12.11.2017 - 14:15
  • 348

BIHAĆ, 12. novembra - Retrospektivom rada poznatog bihaćkog umjetnika Raifa Ferhatovića pod nazivom „Retrovizor“ završena je manifestacija Ulicom Bišća. Prisutni su imali priliku vidjeti skoro pet decenija rada ovog aranžera i performera. Radi se i o posljednjem sadržaju ovogodišnje jubilarne 20. manifestacije, koja je imala isto toliko sadržaja.

Raif Ferhatović, bihaćki umjetnik, čovjek je sa hiljadu lica. Svojom pojavom, posebno onom u liku Charlesa Chaplina, uveseljavao je sugrađane niz godina.

Njegov pedesetogodišnji radni vijek jedva je stao u jednoioposatno druženje. Raif je u Bihaću poznat i kao aranžer izloga, ali ipak ističe da ga više veseli karijera performera,  u kojoj je neobičnim kostimima izmamljivao osmijehe, posebno one dječije. 

„Bilo mi je zadovoljstvo čuti taj smijeh vrlo često“, ističe Raif.

Aldijana Hadžihajdarević, naša novinarka i Raif bili su idealan tandem, a cijelu večer su još zanimljivijom učinili isječci iz dokumentarno igranog filma čiji je autor Hasan Arnautović.

Arnautović ističe da je film, kojeg snima već gotovo četiri godine prateći Raifa, kruna njihovog poznanstva, a rad s njim je kaže veoma zanimljiv.

„Vrlo zanimljiva ličnost, moj je prijatelj, pa mi je bilo možda i lakše sve snimati, mislim da će biti zanimjiv polusatni film“,  kaže Arnautović.

Bio je ovo ujedno i posljednji sadržaj jubilarne manifestacije Ulicom Bišća.

„Manifestacija koja je opravdala postojanje 20 godina, 20 sadržaja. Bilo je humanitarnih koncerata, gostiju. Za nas je to bio veliki posao, pogotovo u ovim vremenima besparice, ali očito smo uspjeli, nadam se da će tako biti i u narednom periodu“, rekao nam je za direktor Kulturnog centra Alen Zulić.

Od 27. oktobra ulicama Bišća su prošetali brojni umjetnici. Generalni pokrovitelj bila je gradska uprava.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING