UČENICI HARMANI 2 ŠKOLE NEUMORNI U POMAGANJU

- Učenici Osnovne škole Harmani II organizirali su akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih artikala za korisnike Javne kuhinje Imaret u Bihaću. Danas su posjetili kuhinju, gdje su predali prikupljenje artikle i namirnice

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.03.2019 - 14:35
  • 421

BIHAĆ, 18. marta - Zlatka Jukić, korisnica je Javne kuhinje Imaret, već nekoliko godina. Kaže da joj je svaka pomoć  dobrodošla.

 Zadnjih nekoliko godina kolektiv ove škole  zajedno sa učenicima prikuplja pomoć za korisnike  javnih kuhinja. Ovogodišnjom akcijom   prikupljeno je  preko 500 različitih prehrambenih artikala a podjeljeno je i 46 paketa.

 “ Kako je našim uposlenicima glavni zadatak od nas formirati zdrave ličnosti i u budućnosti uspješne mlade ljude, uz maksimalnu podršku direktora skole, trudimo se nečiju surovu realnost pretvoriti u bolje sutra”, kazala je Hana Jusić, učenica OŠ Harmani 2.

 “ Danas smo došli da artikle, koje smo sakupili  u školi donesemo u Merhamet da bi napravili pakete i podijelili onima kojima je to potrebno”, dodala je Imelda Halilagić, aktivna članica sekcija, ove škole.

Alen Prošić, direktor Regionalnog odbora "Merhamet" Bihać pohvalio je humani gest osnovaca koji nisu zaboravili svoje sugrađane koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Učenici su danas posjetili javnu kuhinju te su pripremljene pakete uručili korisnicima.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING